Корисна інформація

Різновиди покришок для навантажувача

Шини для навантажувачів можна поділити на два великі види: пневматичні та супереластики. Перші є аналогом звичайних автомобільних покришок, а другі це цілісна гума. Пневматичні шини для навантажувачів відрізняються від автомобільних вантажних покришок більш високою прохідністю та здатністю переміщатися будь-якою місцевістю. Такі вироби мають високий малюнок протектора із ґрунтозачепами. Це дозволяє техніці здійснювати рух по пухкому ґрунту.

Пневматичні покришки для навантажувального транспорту наповнюють стисненим повітрям. Вони виготовляються з гумової суміші, в яку входять спеціальні добавки, що збільшують зносостійкість та адгезійні властивості. Бічні частини шин посилюють за допомогою армуючого корду. Він робить їх міцнішими.

Шини для навантажувачів супереластик мають більш тривалий термін служби, порівняно з пневматичними. Вони не вибухають, не проколюються, тому є найбезпечнішими. Звичайно і вартість їх значно вища. Мінусом супереластиків є знижені амортизаційні властивості. Тому краще не використати їх на нерівній дорозі.